-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Most te estél abba a hibába, amibe mások szoktak veled szemben, hogy olyat adsz a számba amit nem mondtam. Ez a 2km-es dolog tudtommal a hideg háború valamelyik várható helyszínére írták.
Nem kifejezetten csak neked szántam, de már többedszerre kerül elő, hogy Európa területén nincs értelme a 2km-es lőtávnak se, mivel olyan a terep. Én ezt a nézetet kívántam kommentálni, amit te is leírtál (" 3500 méter scifi. Kb csak a sivatagban lehet kihasználni.").
Oké, hogy messze látsz a Hármasról, de meg is találnád a célt ilyen távolságból? (Tegyük fel hogy a város helyén növényzet van.)
Nem kell növényzetnek lennie, épp ezért életszerű. És igen, menj fel a hármashatár hegyre, fogj egy jobb látcsövet, és nézz szét. ;)
A másik, hogy a hegy/domb tetőn te sokkal jobb célpont vagy, nem mellesleg mi a töknek mentél fel oda?
A dombtetők stratégiai pontok, évezredekkel ezelőtt is azok voltak már, és holnap után is azok lesznek. Igen, te is könnyebb célpont vagy ott, de ez már csak ilyen játék. Ha te látsz, téged is látnak...
Amúgy honnan jött pont a Hármas? Csak mert a tövében lakom. Te meg ha jól rémlik még Pösti sem vagy.
Pösti biztos nem, de apai ágon a nagyszüleim budaiak voltak, a III. ker. Folyondár utcában töltöttem a gyerekkoromban jó pár hetet minden évben. Sokszor sétáltunk a Hármashatárhegy-re ki, szóval valamennyire ismerem a környéket. ;)