-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Most nem értme, hogy célozgatás helyett miért nem írsz konkrétumot...
Meg se merem kérdezni, hogy mennyire ismered az átkelés kritériumait, nyilván jobban mint én. Én már régen tanultam ezeket. :D
Azért nem misztifikáljuk ezt túl már ennyire... Nem először tapasztalaom ezt, hogy a katonai kérdéseket valamféle fekete mágiánák állítják be egyesek... Ahova egy személyautó le tud menni mindkét oldalon a parton úgy, hogy a víz nyaldossa a kerekeit, oda le tud menni egy kétéltű IFV és be is tud gázolni a vízbe és ki is tud jönni onnan. Szerinted, ahol előre kijelölt pontonhíd helyek voltak, ott nem tudna átkelni egy BMP...? Kérlek fejtesed már ki, hogy mégis miért... Én csak a Duna töredékét láttam, de az összes híd mellett szinte erre meg van a lehetőség, ha szétkapják. Dunavecs táján n+1 ilyen hely van és ugyebár picit fentebb volt a kijelölt vasúti ponton átkelő, még most is látszik a nyoma.
Sőt, az ugye megvan, hogy hány helyen van kompátkelőhely a Dunán? A VÍZIG vezet le út mindkét oldalt. Ki ne találd már, hogy azon nem tud mozogni a jármű, mert megszem a kalapom...
Tessék, ez Lórévnél.
Idézném neked valamelyik rosszindulatú, állandóan kötekedő kecseget aki szerint van amikor valaki olyan világtalan egy kérdésben, hogy felmérni sem tudja mennyire világtalan. ;)
Apró hiba, hogy én ezt akkor szoktam mondani, amikor fizikával nyilvánvalóan ellentétes hülyeséget ír valaki. Kérlek a fenti rész fényében javítsál ki, ha van mivel...
De most komolyan, te tényleg úgy gondolod, hogy van halvány fingod is, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni egy darabka vízszakasznak, hogy azon az úszóképes járművek átkeljenek? És ha szemrebbenés nélkül rávágod, hogy persze, akkor a Dunát is ennyire ismered?
A hidak környéként és egyes partszakaszokat láttam már.
Én nem azt mondom, hogy a kétéltűség = Start Trek teleport, hanem azt, hogy ha híd szét van kapva, akkor is át tudsz kelni vele kisebb vagy akár nagyobb vizeken is. És a benne levő gyalogság is vihet ATGM-et. Át lehet kelni vele és védekező / lesbenállást végrehajtani. A harckocsi meg a túoldalon tud várni és ennyi... Igen, nem tud mindenhol átkelni, de ahogy mondtam, az átkelés nem feketemágia... Olyan partszakasz kell, ami elbírja a járművet, nem 100% köves és nem meredek. Ebből nem kevés van és nem minden vízfolyás Duna.
Nem érted mi a különbség az első lövés találati valószínűsége és a találati valószínűség közt? Mondanám, hogy benne van a nevében, de nem értem, hogy mit nem lehet ezen érteni? Meg mi ez, hogy a rakettának is van egy mellé esélye?
Eddig tiszteltelek és kedveltelek, de ezek lassaan kedven támadna...
A rakéta is mellé mehet. És ezzel mit akarsz mondani? Ha ennyivel magasabb az első találat valószínűsége rakétával, akkor szerinted binomiális eloszlással mi fog kijönni 2000 méter feletti lőtávolságnál...? A gránát is mellé mehet és a diagram szerint régi harckocsikkal álló célra 2 km felett vaktában tüzelsz. 2200 méter felett ha kb. azonos számban vannak ATGM-esek és semmi nem nyomja el őket, akkor szarrá cincálják a régi harckocsikat. A '80-as évek ERA páncélzatáig az TOW C változata felnyitott gyakorlatilag minden vagy majdnem szovjet hk-t. Az NSWP-nél meg aztán a kevés Kontakt-5-ös T-72-ig mindent. Apró hiba, hogy akkor TOW2 volt, aminek tandem feje volt.