-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nagyon radikálisan valami kisebb CVN-t is kaphatna a USMC, egy downscaled CVN-t.
Még csak "N" sem kéne. Egy USS America méretű LHD nagyobb felszálló fedélzettel, két gőzkatapultal / EMALS-al, dedikált hordozónak. De ugye az US NAVY hordozók terén csak szuper-hordozókban képes gondolkodni...
Én presztízsnek érzem azt, hogy a USMC is akart stealth gépet...
Stealth, szuperszonikus, AESA radarral szerelt STOVL gépet. Amely ha őszinték akarunk lenni, csak úgy jöhetett létre, ha valahogy beleolvasszák a többi fegyvernem vadászbombázó tervébe, mert önmagában az életben nem kapott volna pénzt rá az USMC (nem véletlen, hogy az előd programok is tolódtak csak folyamatosan).
Ez hatalmas difi, mert ezzel lehetővé válik a nagyobb távolságról történő fegyver használat és nem kerül a gép kinematikailag és taktikailag alárendelt helyzetben egy az előforduló esetek nagy százalékában.
Yupp, a mostani SAM-ek ellen. Oszt jön az Sz-500 és társai, aztán lesz nemulas. Meg azon is el kellene gondolkozni, hogy vajon a kis kínaiak mikor hozzák össze a saját NASAMS rendszerüket PL-12 rakétákkal...
A vicc az, hogy az USAF-nak stealth gépen jelenleg nincs klasszikus SEAD fegyvere, mert HARM sem F-22-ön sem F-35-ön nincs. És pl. mai napig nem értem, hogy miért nincs HARM fejes siklóbomba...
Jelenleg valóban nincs, de az AARGM-ER program célja egy ramjat / növelt átmérőjű hajtóműfokozattal szerelt HARM-utód létrehozása, amely az F-35A/C belső fegyverterébe belefér (ismét egy indok arra, hogy akkor az F-35B mi a fészkes fenéért is van?).
A HARM fejes siklóbomba... én élnék a gyanúval, hogy az SDB II. kvázi ezt (is) takarja majd...
Az SH képtelen Sz-300PMU-1 esetén 150 km-nél közelebb menni, ha közepes magasságban akar repülni.
Engedd már el a SEAD feladatkört. Az F-35A/B/C szépen lesöpri az Sz-300PMU-1-est, oszt majd jöhetnének az ASH / F-16 Block 70 gépek. Arra a célra, arra a környezetre tökéletesek. Az F-35-ösök árának 2/3-adáért...
A Navy bizony sokkal inkább kitolja a mix 5/4 gen flotta átmentet a kései SH rendelésekkel és sokkal kevesebb F-35C-t vesz, mint a USAF. Nem aboszlút értékben, de arányaiban is, ha jól számolom.
Pontosan, a NAVY-nél érzem én is azt, hogy ők nem ragaszkodnak annyira az F-35-öshöz. Számomra az eredeti koncepció teljesen vállalhatónak tűnt, hogy egy Nimitz-en van két század F-35C, mellette egy (vagy két) század X-47C és 2-3 század F/A-18E/F. Csak aztán ugye az X-47C ki lett húzva a képletből.
Megértem, hogy tök jó lenne az USAF-nak is 100% F-35 alapú csapásmérő gép, de ehhez ez túl sokat tudó, túl drága játékszer...