10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Bocsi, de árnyaltabban látom a képet. Igen, abban teljesen egyetértek, hogy szükség lenne megfelelően működő, koordinált honvédelmi sportszövetségre.

De egy picit félek, hogy megint a nagy akarásnak nyögés lesz a vége. Én a sportlövészetekre látok rá, valamennyire. Nem nagyon, már régen nem járok annyit lőtérre, mint régen, sport célból se járom a versenyeket, mert nem látom értelmét. Eddig is volt megyénként jó pár sportlőtér. Most fejből mondom, de Fejér megyében a szakszövetségben cirka 8-10 egyesület lehet. Szóval eddig sem a lőterek vagy az egyesületek hiányoztak. Hanem a megfelelő szabályozás, a megfelelő háttér, a megfelelő akarat. Korábban a sportlövészet arról szólt a sportlövők uszkve 80%-nak, hogy otthon tarthasson fegyvert, ezért járt versenyekre és lőtérre. Amióta megszigorították a sportcélú fegyvertartást (évi három minősítő verseny, ebből egy, majd kettő nem a saját egyesületednél, stb.), azóta a lőtérre és versenyre járók száma alaposan megcsappant.

Először szépen üljenek le a T. jogalkotók, hallgassák meg a szélesebb értelembe vett résztvevőket, hogy mi a jelenlegi helyzet, tegyék tisztába, hogy mi az, amit szeretnének, majd együtt hozzák össze, hogy akkor ezt ilyen és ilyen elvek mentén lehet elérni, ehhez pedig ilyen és ilyen törvényi háttér szükséges.

Amennyire én a hírekből látom, és próbálom összerakni a dolgot, most a sportegyesületeknél is lesz valami tarlóvágás, hogy az érdekelteknek jól kitömhessék a zsebét és átjátszhassanak pár ingatlant. Idén a vadásztársaságoknál zajlott ez le, írd és mond úgy, hogy az elviekben a végrehajtással megbízott hatóság azért nem merte véglegesíteni a vadászati területek határait Fejér megyében például, mert Mészáros Lőrinc éppen Dubajban vagy hol nyaralt. Aztán jött az ukáz, hogy akkor holnaptól a te és a te vadásztársaságod területéből ezek és ezek a területek már nem hozzátok tartoznak. Csakmertazért.

Hidd el szeretném, hogy jó süljön ki ezekből, de én ilyen területeken egyértelműen pozitív változást nem láttam még az elmúlt hosszú évek alatt.
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.12.23. 13:24:30