-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
JanáJ #79283 Nem értem mit rugózunk ezen. Természetesen nem én hozom az univerzum törvényeit és valóban pongyola és helytelen megfogalmazás volt a sima lőtáv megfogalmazás. Ugyan akkor ha nem ragadod ki a mondatot, hanem a szöveg környezetben nézed, akkor láthatod, hogy arra írtam, hogy a VAL hangtompítóval ugorja meg azt a távot, amin egy átlag karabélyos puttyog. Mondjuk szerintem a 2-300 méter is inkább 1-200 méter.
A mell alak 100 méteren egy belőtt AK-val szerintem nem kihívás. Nem leszólóm a teljesítményed, csak abból következtetek, hogy 18 évesen az első három lövésből kétszer megvolt. Nulla tapasztalattal. És mi lett volna, ha nem fekszem, vagy a cél fekszik, vagy mozog, vagy a társa közben lő engem?
A 2-300 méter is már elméleti lő táv. Ennyin kb zaklatni tudod a másikat. Elég elméleti, hogy az ellen áll a pusztában, nem mozog, nem fekszik le, nem bújik fedezék mögé. A 4-500 meg über sci-fi, mert aki ennyire képzett lövész, annak nem egy karabélyt adnak a kezébe. A wiki a 7.62x39-re 75 cm-es szórást ad meg 300 méterre. Ráadásul ugye raj szinten van egy géppuska is, ami többek közt erre is alkalmas(abb). Abban igazad van, hogy előfordulhat ilyen, a mesterlövészek is hordanak karabély. Szíriában meg bármi előfordulhat.
Az ilyen videók - számomra - viccek, hiába szép teljesítmény. Kimaxolnak egy dolgot és pont. De igazán nem tudja kihasználni, mert ahol szükség lenne rá, oda meg más képességgel nem rendelkezik. Nekem a félisten - ilyen témában - egy különleges műveleti katona, mert ő egy komplex tudással rendelkezik. Túlél a Marson, ellövi a légy szárnyát, megműti magát egy svájci bicskával.
Szóval béke. Én próbálok rendszerben (raj-szaksz-huszár regiment-csillag flotta) gondolkodni, te meg az egyes vasak teljesítményéban.