-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
JanáJ #79138 Amit írtál azzal azt erősíted meg amit én gondoltam. A PESA elektronikusan oldja meg, hogy merre "néz" ami a régi mechanikushoz képest jelentős ugrás. Amit én megértettem, hogy a "látószögében" tetszőlegesen elhelyezkedő célokat képes szimultán követni azzal, hogy ugrál köztük, míg mondjuk a mechanikus csak az egymáshoz közel lévő gépeket, mert nem tud bárhova "lőni" a mechanika időkorlátja miatt.
Az AESA meg megfejeli ezt még azzal, hogy sok kis radarod van, amelyek dolgozhatnak egy "nagy" radarként, vagy több közepesként. Ezzel az erejét és a párhuzamos funkciókat is keverheted. Légtér ellenőrzőnél ráadásul a gomba sem kell. Azóta én csak AESA radaros légtér ellenőrzőket láttam rendszerbe állni és ezek nem is lehetnek rettentő drágák, mert egyre többen veszik a kisebb busines jet méretű gépekre csavarozva. Laikusként könnyebbnek tűnik ezeket elhelyezni a gépen, mint a gombát. Persze gondolom nem éri meg csak ezért kidobni a régit, meg az amcsik amúgy is tartanak mindenre egy gépet levegőt ellenőrizni, földi egységeket sasolni, átjátszónak, stb. Gondolom ezeket lassan egy gép is tudná, csak gondolom 10x-es áron.
Miért túlzás az AESA AWACS-nk?
A hozzáértőktől bocs a pongyola fogalmazásért.