10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #79018
    Nem szívesen akasztom meg a vitát, de azért csak szólnék, hogy a pásztázott lőtávolság csalóka voltának semmi köze a mi mit üt át kérdéshez. A 55-ös, a zűrméret alattija és az M60 csak ahhoz kellett, hogy konkrét adatok legyenek, ha valakinek így könnyebb elképzelni a dolgot.

Lehet azon rugózni, hogy átüti vagy nem, csak a kérdést tekintve lényegtelen. :) Mondjuk én viccnek gondoltam először ezt a nem üti át témát, de még most sem vagyok benne biztos, hogy komolyan gondolta. :)

Szóval ha valakit nagyon zavar a dolog, akkor az M60-helyett tegyen be egy LVTP-7-est, az is kb 3m magos. ;)

Kedves Berkut111, hol is kezdjem? Nem vinnélek be a málnásba, mert köt az ígéret pedig megérdemelnéd. :D

Röviden, nem, nem olyan mint a CQB, különösen nem olyan mint az erszoftos CQB-nak hitt dolog. :) Nem azért mert álgyút és tankot macerás lenne "Kézzel és törzzsel célzol nem szemmel" módszerrel irányozni, hanem azért mert az 55-ös korabeli harckocsik hatásos lőtávolsága - amibe beletartozik az is, hogy eltalálja a célt kielégítő valószínűséggel - az nem 1000m hanem úgy általában 2km. Nagyjából a pásztázott lőtávolság.
    Csak képzeld el, hogy ha mezei Ak-val lőnél pásztázott lőtávolság akár csak felére is. Az úgy 150-200m. Szerinted mit találnál el az általad említett erszoftrambó módszerrel? Mi lenne akkor ha hozzátennénk azt is, hogy nem lehet berregtetni a cuccot, szórni és imádkozni, hanem mondjuk 5-10 másodpercenként lőhetnél egyet? Meg mondjuk csak 20 golyód lenne kéznél a többi szerteszét?
    Szóval, he vedd sértésnek vagy személyeskedésnek, de amit te ismersz az nem ROE, mert ha valamiről annyi lövésed sincs, hogy reálisan felmérd mennyire nincs lövésed valamiről, az a legritkább esetben szolgálja az életben maradást.

Persze ha csak poénnak szántad a dolgot akkor most meg én nem vettem az adást, ez esetben minden fenti storno természetesen. ;)