10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #78817
    Na, várjuk egy pillanatot, én még mindig azt mondom azért, hogy a "lőtt már gépágyúval földi célra" és szimulátoron indított meg dobott ezt meg azt az nem földi támadó képesség. Én ezt egy alapvetően vadász feladatú pilóta szintjének gondolnám akinek a gépe erre is alkalmas.

Eltelt kb 10(?) év úgy, hogy a légierő a Gripenekkel hozzá se szagolt a földi célok támadásához. Ha minden igaz az elmúlt 1-2 évben kezdték el. Tehát az idősebb, többet repült pilóták sem lehetnek még Rudel szintjén. Különösen úgy, ha a légiharc képességet is szinten kell/kellene tartaniuk. (Szerk.: ha g*c* lennék azt is mondanám, hogy a leszálló képességet is illene ;) )

Szóval értem én, hogy nyugaton ez a tendencia, de nálunk annak a tendenciának a környékén se vannak. Kicsit megfordítva a dolgot, gyanítom, hogy tőlünk nyugatabbra se azért repülnek/lőnek/indítanak/dobnak annyit amennyit, mert nem tudnak mihez kezdeni a sok pénzzel/üzemanyaggal/lőszerrel/idővel vagy kiemelt fontosságú lenne a pilóták szórakoztatása, hanem mert szükséges a feladatok ellátásához. Kevesebb repórába/lőszerbe/stb szükség szerűen kevesebb tudás fér bele.

Éééééshogy... miért boncolgatom ezt olyan lelkesen.

Onnan indult az egész, hogy felvetődött pár napja ugye, hogy a Gripenek képviselnek-e olyan tűzerőt/pusztító erőt mint a néphadsereg idején a szárazföldi csapatok. Most azt mondanám, hogy maguknak a gépeknek a képességeit tekintve minimum vitatható a dolog. De ha a mai magyar valóságban nézzük, hogy ma '16 dec. 7-én, bizony gyakorlatilag messze elmarad a Gripenek pusztító képessége a néphadsereg szárazföldi tűzerejétől. Természetesen pro és kontra ez is vitatható. ;)
    Utoljára szerkesztette: kiskorúbézoltán, 2016.12.07. 14:32:55