10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Nem lesznek tömeges átképzések.

Ezt nem is mondtam, lásd #78723 :)
    Én is eleve úgy gondoltam, hogy már kiképzett, vagy kiképzés alatt álló harckocsizók kerülnek a 2nd ABCT-be. Az csak egy opció lehet, hogy a gyalogosoknak felajánlják, hogy akkor most ti elmentek harckocsizó-képzésre.

Esetleg a felfedezőknél tudom elképzelni (akár azt is megkoczkáztatnám, hogy valószínű), hogy őket csak átfegyverzik, meg esetleg tüzérnél és műszakinál. Azok maradnak azonos szakmai számon belül.

Yupp, de én az M2 Bradley-kat is ide raknám. Egy HMMWV esetén 4 katona -> egy sofőr volt a felállás, de a sofőr is teljes értékű gyalogos volt. Ez most megváltozik, hiszen a Bradley-knál a 3 fős személyzet nem száll ki harcolni. Számomra logikusnak tűnne, hogy a Bradley-k esetében a gyalogosok közül is jöhetnének átképzésre. Mind az Abrams, mind a Bradley esetében 3-4 hónapos a kiképzés.

Lényeg a lényeg, csörömpben jellemzőleg olyan fog csörömpölni aki addig is azt tette; puskával szaladni a prérin meg ezután s az fog aki eddig, ez utóbbi ugyanúgy egy szakma, amit elvileg bárki meg tud csinálni, de jól csak ők. ;)

Az első részével azért vitatkoznék, mert most hirtelen ~84 harckocsiba kell kiképzett személyzet. Meg ~112 Bradley-hoz. Nem tudom, mekkora túlképzés van, de hirtelenjében nem hiszem, hogy ~700 kiképzett harckocsizót leakasztanak csak úgy. Mert nem más egységtől irányítják át őket, a többi egységet nem építik le, hogy az 2nd ABCT-t felhúzzák.

nem tüzérségi zászlóalj, hanem tüzér osztály.

Hopp, teljesen jogos, nem jutott eszembe a megfelelő szó, ez volt az.

M2/3 gyalogsági harcjármű nem lövészpáncélos (pl M113)

A lövészpáncélos a komolyabb nyuszibusz (BMP-1/-2/-3, Marder, Puma, Bradley), a páncélozott gyalogsági szállító harcjármű (PSzH) az M113, BTR-80, stb.

Vagy ez is megváltozott a magyar terminológiában?