10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Én anno (két éve) úgy tanultam, hogy vadász- vagy sportfegyverrel semmilyen körülmény között ne próbáljak meglőni egy betörőt vagy gyilkost, mivel ez törvényszegés (a fegyver nem e célra van a birtokodban). Ennek oka annak elkerülése, hogy valaki ha valami zajt hall, akkor rögtön odapörköljön, mondván, hogy élete veszélyben van.
    Ha mégis megtörténik azonban, akkor vagy úgy lehet megoldani, ahogy te is leírtad (szemből, és fegyver van nála), vagy úgy, hogy az eset után közlöm: dulakodás közben elsült a fegyver (persze ezt nem célszerű akkor mondani, ha 100 méterről lövöd hátba az ürgét).

Önvédelmi fegyverrel valóban nem lehet lakásbetörőt lelőni, amennyiben az nem tör az életedre, de ha megteszed, a fentiek nem olyan szigorúan érvényesek rád - hiszen ha egyszer megadták az önvédelmi fegyverre az engedélyt, akkor a rendőri szerv is elismeri, hogy az életed veszélyben forog. De a lényeg mindenképpen az, hogy ha valakire rálősz, akkor valószinüleg egy eléggé kényes és hosszadalmas jogi procedúra vár rád.

A fentiek a fegyvervizsgára szóló oktatáson hangzottak el. Most lehet, hogy akkor rosszul tanították nekem?