10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Kurfürst
    #77542
    Kevered a szezont a fazonnal.

    A D20 ellenpélda volt mint egy faék egyszerűségű vontatott tüzérségi eszköz (de akár lehetne a D30 is a példa, azt is Igor tölti) a marha trendi, "nextgen" és marha drága és komplex Archer rendszerhez képest, ami meg gyakorlatilag egy korrupciós botrányból kényszer szülte, kisszériában egy teherautóra összeeszkábált "eszköz".

    Erre te felhozol önjáró tüzérséget ellenpéldának hogy bezzeg azon van automata töltő. Pillanatig se zavarjon, hogy a vita nem erről szól, hanem hogy az abszolút szükséges-e

    Mellesleg az általad felsorolt eszközök egy része D30 alapú, csak azt hagyod figyelmen kívül hogy amíg a vontatott löveg mellett Igor kényelmesen tud dolgozni, addig ez az önjáró változatban (a zárt ABV) küzdőtér szűkössége miatt nem megoldható, leginkább ezért van az automata töltése az önjáró változatban... ahogy kései T harckocsikban is, a ruszki fejlesztés alapja a méretcsökkentés volt, egészen addig amíg a töltőnek már nem igazán maradt hely a harckocsiban.

    Ettől függetlenül a vontatott D30-at továbbra is Igor (Abdul, Kovácstizedes stb) vígan elkezeli (akár valamilyen hidraulikus rásegítéssel), mert sosem romlik el és könnyen pótolható, az eszköz pedig könnyű és olcsó, tömegesen alkalmazható.