-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Hol vannak már a 2. vh szörnyei :D
Nincs szükség rájuk. Egyfelől átvette a feladatot a rakétatüzérség, másfelől a légierő, harmadrészt a robotrepülőgépek.
Viszont azt meg kell hagyni, hogy elég extrém példa volt, mert legtöbb 155 lőszer megáll 40-45 kg körül.
Direkt, mivel arra akartam rámutatni, hogy még 155mm-es lövegűrmérettel is el lehet jutni olyan lőszertömeghez, ami már emberi erővel kezelhetetlen.
Viszont én több éves háborút vizionáltam, hiányt, kevés karbantartást, rossz körülményeket, akkor lehet már megadná magát egy ilyen modern valami mint az Archer.
Láttál már 15-20 éves Volvo homlokrakodót? Nem vészes a karbantartásuk, ha van alkatrész és megfelelő képesítésű ember, pluszba pedig elromlani se nagyon szoktak, ha megkapják a minimális törődést. Pedig ütik-vágják őket amúgy...
Sok-sok éves háborúnál pedig a túlélési esélyük lesz minimális, ha az ellenféle ennyire kitartó.
Azt én is elismerem hogy az ilyen rendszereké a jövő és erre fognak fejlődni a dolgok és jó irány ez. Csak annyi hogy valszeg rendszerben tartanék, meg kifejlesztenék faék egyszerűségű dolgokat is, biztos ami biztos.
Egy ilyen rendszer sem igényel atomfizikai ismereteket. Ha tönkremegy a számítógép, jön Linus, ráköti egy Rpi-re, gyorsan ír alá egy programot, és utána USB-vel csatlakoztat hozzá egy egeret és billentyűzetet. Ha a hidraulika megy tönkre, Stefan fogja beiizatani magát, a csöveket és csatlakozókat relatíve könnyű cserélni, a vezérlőtömb bonyolultabb dolog, de az sem reménytelen. És így tovább...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.09.29. 13:28:08