-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
SZUsszan #77357 Az nekem is világos, hogy a gránát tudja ezt, nem a "cső", csak te is ilyen pongyolán fogalmaztál és én átvettem tőled az alanyt, ami a "cső" volt:
"Az ami gránátvetőt nem tudom, de az oroszra az elején volt panasz, hogy közelről nem volt jó, mert x másodperc után élesedik."
Az, meg hogy az m203 másfél kiló és az MGL meg 5+, az én szempontjaim alapján még mindig az MGL javára van.
Másfél kiló az amúgy 3 kg-os M4-esem orrán nem fog előnyt jelenteni, ha csak 10 percig is kell célra tartanom egy szektor figyelése közben. Tapasztaltam, hogy a taktikai ris-ras csoda AS AK105-ösöm, aminek az elején van egy pár dekás lámpa, meg egy grip + az alu szerelék + egy holo annyit számít (az egész együtt kb. 2 kg-al nehezebb, mint a sima fa szetes AKM-em), hogy alig tudok célra tartani jelentős kézremegés nélkül 5-10 perc után.
Ha a nyakamban lógna egy 5 kg-os cucc, amit félre is lehet tenni, ha tűzharc van, az kevésbé zavarna a célzásban.