-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
aksurv2 #77104 A visszarúgás mértékét legjobban lövedék tömege határozza meg, aztán a lőpor égési természete. Régi szívatás 50-60 grammos sörétes patron kezdők általi ellövése.
.45 átlagosan olyan 20% erősebb, mint 9 mm és erősebb a visszarúgása is. A 9 mm faktora 115-165-ig tart, a .45-ös 150- 230 közötti. Nem véletlenül külön divízió az összes szituációs ágban.
Thomson. Kifejezetten rosszul lőhető géppisztoly. Én egy 1945.februárjában készült példánnyal lőttem. Az open-bolt miatt a lövéskor a nehéz zár előre csapódott fegyvercső lebillent, utána a lóvés meg túl emelte. Ha használni kellett volna csak egyes lövéssel használtam volna. Ehhez hozzáadódik a nem túl jó irányzék és a 100 méterre belőtt irányzék 20 méteren minimum 15-20 cm alálövése. Ezzel még a tényleg nyugodt jól lőhető mp-5-nél is számolni kell. Többek között ezért is szorította ki normális helyeken az 5,56 a 9 mm lőszert. Egyébként az árán és hangtompíthatóságon kívül mindenben veri közelharcban az 5.56 a pisztolylőszert.