10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • ximix #76741
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ha a drón az eszközre utaló jelet találna az se rossz, de én a 1-2 akárhány emberre gondoltam akik kamerával , detonátorral ott "hesszelnek" a közelben, jó, erre nem lehet alapozni ,hogy minden IED közelében van valaki, de már gyanakvásra adhat okot ha az út x méteres körzetében embereket észlelne, fölég fekve amint az utat skubizzák, persze egy thermo álcával ezt is ki lehet játszani és így tovább.
    A rádió jel zavarásra én is gondoltam, de nem tudom mekkora részük távvezérelt, láttam a vadkamerás, állsziklás oktató videót ami ellen nem használ, mondjuk ezt még összekötik egy mobillal, amivel azelőtt élesítik mikor még messzebb jár az autó. Ezért kellene egy speciális autó a konvoj elé ami nagy eséllyel észleli/ aktiválja a bombákat, tele pakolni minden jóval.

Szerintem csak egy utat kellene kijelölni, egy tartományba és azt ellenőrizni lehető leggyakrabban, őrposztokat állítani optikai felderítéssel, óránként végig reptetni egy drónt az útvonal felett, és ha ezt az utat elkel hagyni akkor meg felkészülten indulni neki megfelelő felszereléssel, ez most még nem az a csak 30percünk van és mind áron oda kel jutnunk szituációk, vagy jön 1000 vietkong és megkel tartani a pozíciót, még bőven ráérnének egy kicsit komolyabban felkészíteni vonulás előtt, annyira nem szegények szerintem, hogy pár védekező eszközre ne teljen, bár a Nato/EU előtt biztos jobban lehet majd érvelni, hogy a csúnya Kurdok miket csinálnak, mi csak védekezünk azért csináltuk azt amit..

Valahol képesek egy őzikét keresni a kaszálni valóban, máshol meg 9 ember katonásan elszáll, oké, ez a háború, ilyen az élet csak nehezem emésztem :)