10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • JYeti
    Ezt csak találgatni lehet. De én élnék a gyanúval, hogy a LAV és a Didgori személyzete is megsérült az ütközéskor.

A Didgori-ban ülők biztos kaptak egy komoly ütést, amikor a LAV beléjük szállt, de az meglepne, ha a LAV-ban ülők is jelentősen megsérültek volna. Elvileg egy páncélozott járműről van szó, amelyik egy alapvetően puha célnak nekiütközött, de LAV front kiképzése miatt felfeküdt a Didgorira, így az is tompíthatta az ütközést. Az ilyen járművekben már ütéselnyelő dolgok is vannak, hogy pl. az IED-ek ne okozzanak akkora kárt a személyzetnek (bár ez egy frontális ütközés során kérdéses, mennyit ér). Később egyébként a LAV viszonozza a tüzet a hutik felé, szóval harcképes személyzet maradt benne az ütközés után is.

Két okból sem. Először is tűzzónában vannak, körülöttük az ellenség. A maximum, hogy a személyzetet felveszik. Senki sem fog vontatókötelekkel szórakozni, mikör fütyülnek a lövedékek körülötte.
    Másodszor a Didgori bal első és jobb hátsó futóműve jól láthatóan eltört. Ezt nem fogod csak úgy elvontatni. Egy komolyabb műszaki mentőjármű, annak daruja és egy félpótos tréler kellene ide, hogy a Didgorit kividd innen.

Nem ismerem a kapcsolódó eljárásokat, de nekem a fotelből úgy tűnik, hogy kisebb kockázatot jelent a járművek fedezékében és tűzfedezete mellett a vontatókötelet gyorsan rádobni az autóra és elvontatni onnan (függetlenül attól, hogy ténylegesen el lehetett-e onnan vontatni), azzal szemben, hogy ott maradnak ketten a fedezékben lévő hutik előtt, akik folyamatosan lövik őket RPG-vel meg géppuskával. Bár a végeredményt az ott ülők előre nem tudták, de az is arra utal, hogy ilyen helyzetben minden jobb, mint nyílt terepen az ellenséges tűzben könnyen páncélozott harcjárművekben ülni.

Egyébként a vontatókötél feldobása szerintem időben nem olyan komplikált (bár azt aláírom, hogy ellenséges tűzben nekem se lenne kedvem a járművön kívül szaladozni):

Igazából a Hummer is megállhatott volna, hogy felvegyen pár embert, és úgy menjen el.

Y