10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • molnibalage83
    AESA radar esetén elég szűk nyalábokkal zavarhat az F-35, azt is ki tudják vajon háromszögelni?

Éppen ezt akartam kérdezni.

Nem arról volt szó, hogy a mai radaroknál nem figyelmeztet semmi arra, hogy rakétát indítottak rád?

Ez technikailag igaz, hogy a Sz-300 esetén a Flap Lid és azok leszármazottainál nincs üzemmód váltás, mert csak tűzvezetés van. Azonban, ha az EW bazár képes felismerni a Flap Lid és leszármazottjainak külön működését, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy az miért működik. Ha működik, akkor rakéta van úton vagy záros határidőn belül úton lesz.

Hopp, hirtelen megvilágosodtam. Erre való a DAS és az EOTS. Észreveszi, hogy rakétát indítottak rá, zavarni kezdik a radart és/vagy a rakétát...

A Sz-300 HMZ léptékben erős kétségeim vannak, szerintem még talán 50 km-ről érzékel ideális esetben sem, mikor az emelkedő rakéta lángcsóvája igen, igen hosszú és olyan sebességű, hogy a relatív elmozdulása mindentől elüt, hiszen 8-10 másodperc alatt a hajtómű feltolja M7-8 sebesség tájára a rakétát.

Viszont a rakéta utána mindig a cél felett lesz és ha nem tudják követni azt, akkor a radarnak lövése sincs, hogy mit és hogyan zavarjon. Még, ha a rakétát be is csapja, a bibi az, hogy a SAGG + TVM kombó miatt az Sz-300 még a Patriotnál is zavarvédettebb.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.08.23. 16:48:17