10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Cat #7654
    A honvédelmi miniszter a Magyar Televízió Este című hírműsorában azt is elmondta: nem kettejük között volt konfliktus, "bár én döntöttem és én mondtam ki a végső szót". A miniszter szerint a honvédelmi törvényben meghatározott feladat-, hatás- és jogkörök gyakorlásában volt nézeteltérés.

Mint mondta: "nem közöttem és a vezérkari főnök úr között volt probléma. (...) Az volt a kérdés, hogy a minisztériumban ki lesz a második, illetve a harmadik számú vezető. A törvény a közigazgatási államtitkárt teszi második számú vezetőnek, ugyanakkor a vezérkari főnök úr a katonai, szakmai okokra hivatkozva több jogkört szeretett volna". Mivel integrált szervezetekről van szó, egyre inkább a közigazgatási államtitkár feladata bővül, funkciója erősödik - tette hozzá.

Szenes Zoltán altábornagy közölte, hogy a véleménykülönbség ellenére a haderő átalakítása, a haderőreform jó úton halad. Az idei évben megvalósul a Magyar Honvédség teljes integrációja a NATO dél-európai parancsnokságába. Hozzátette, hogy az önkéntes haderő kialakítását a későbbiekben is támogatni szeretné tapasztalatai átadásával. "Erre a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem katedrájáról lesz is módom" - mondta Szenes Zoltán.

Juhász Ferenc kijelentette: február 1-ig ki szeretnék nevezni az új vezérkari főnököt. Ismertetése szerint a következő napokban konzultálni fog vezető tábornokokkal, majd alternatív javaslatokat tesz a miniszterelnöknek, "és ez alapján fogunk dönteni".