-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Az angol trillió a magyar billiónak felel meg (10^12), ahogy az angol billió a magyar milliárdnak (10^9). Lásd Wiki bejegyzés.
Ettől függetlenül ez megint egy némileg felfújt lufi. Az mondjuk kiderül belőle, hogy a pénzügyi kontrol iszonyú gyenge lábakon áll az US ARMY pénzügyi részlegén, de itt alapvetően az elszámolásokkal, azok összesítésével vannak a problémák. A 2,8 billió és 6,5 billió dollárnyi hibás kiigazítás (adjustment) egyaránt jelenhet meg a pénzügyi könyv bevételi és kiadási oldalán is, ezt nem tisztázza a cikk - de abból, hogy mennyi pénzt kap a központi költségvetésből egyből látszik, hogy nem esélyes, hogy valójában is ekkora mértékű a pénzügyi hiány a hadseregnél (éves szinten akkor több, mint 1200%-os hiánya lenne, ha a kiadási oldalon van az összes kiigazítás - lássuk be, ez irreális).
Amennyire én meg tudom ítélni, az elszámolásokkal van a probléma, nem feltétlenül magával a pénzügyekkel (ettől még persze benne van, hogy vissza is élhettek a rendszer hibáival, csak a mérték nem billiós mértékű azért valójában szerintem). Amiben teljesen jogos a kritika, hogy a könyvelési pontatlanságok ilyen mértéke meglehetősen komoly probléma, és azt mindenképpen rendeznie kell az ARMY-nak, mert ilyen könyvelési állapotok mellett nem lehet a visszaéléseket felderíteni.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.08.20. 08:50:31