10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Az F-22 99%-ban BVR harcot folytat és akkor megy bele WVR kb. amikor ő akar. Neki a HOBS csak extra képesség gyakorlatilag, nagyon jól megvan nélküle.

Ezzel együtt ASF gép 2016-ban sisakcélzó nélkül szerinted normális dolog? Úgy, hogy idén kapták csak meg az AIM-9M helyett a -9X-et. A HUD-on pedig 2018-ig (az Increment 3.2b szoftver csomagig) a -9M jelölései élnek (befogási szög terén is) a -9X rakéták esetében is, mert a szoftver még nincs felkészítve a -9X-re.

Értem én, hogy mindössze 186 gépről van szó, amelyből 143 frontvonalbeli (bevethető) harci gép, és ebből is 20 gép készenléti tartalék, míg csak 123 harcba küldhető (combat-coded). Szóval ott fogják meg a pénzt, ahol lehet, és például itt is lehet. Ezzel együtt is ciki, hogy a világ legfejlettebb és legjobb harci gépe ilyen hiányosságoktól szenved...

Valahol vicces, hogy az F-22 fejlettesége hiba, mikor a többi Link 16-tal operáló gép a "rakás szar", mert elavult a cucc, csak még mindig megéri használni.

Hivatalosan sehol nem láttam leírva, de szerintem ennek az F-22A exporttilalomhoz lehet köze. Ugyebár a saját adatkapcsolata (IFDL) nem került rá más gépre - az F-35-re sem. Szvsz itt megint az USAF és a DoD korlátozta be magát, attól való félelmében, hogy az IFDL rossz kezekbe kerülhet....