10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • molnibalage83
    Versus 100 milliós F-35A, amely az idejének 99%-ban olyasmit fog csinálni, amit egy F-16 Block 70+ is hiánytalanul meg tudna tenni.

A harci gépek életünk 80-95+ százalékát nem háborúban töltik. Vagy nem erre gondolsz?

A háborúban meg szép, hogy az az 1% ott van, de ha abban az 1%-ban lövik le a gépek 90%-át, akkor kitörölheted a segged a többi gépeddel. Ugyebár az első lépés a légvédelem leépítése vagy úgy kinyírása a célnak, hogy elnyomod a légvédelmet, a célt kilövöd és többet vissza sem mész oda. Tehát hiába van az, hogy az IADS kinyírása után jó lenne az F-16C is, ha az nem tudja megtenni adott szint felett.

No és az F-15C/D-k?

Nem csapásmérő és ASF. Az F-22-vel "egy csomagban" szolgálnak tovább.

Még egyszer: én azon vagyok picit fennakadva, hogy nem is vetik fel az F-15C/D/E és az F-16C/D felújítást opcióként...

Mert az írás lényege az, hogy a pilóták a korábban repült gépüket vetik össze az újjal. Ezt tényleg olyan nehéz megérteni? Nem ez az írás "feladata". A pilóta nem tud megalapozott véleményt mondani egy olyan gépről, ami nem is létezik, csak papíron. Ő nem mérnök...

Ha független írás lenne, aligha lehetne ezt az opciót figyelmen kívül hagyni...

Lásd fent. Egy gőzmodonytól kéred számon, hogy miért nem villanymozdony...

Ezt pedig teljesen jogos érvnek is tartom. Csakhogy nincs szükség az egész légierőnek eme képesség.

Ez viszont tényleg tény. Csak nem találták fel az iddqd-t a gépek élettartamára. Egy bizonyos ponton túl nem éri meg a gépek rendszerben tartása. És akkor megint ott vagyunk, hogy minek kell 80 milliáért Block 70, mikor 100 milláért van F-35A....?

Ha pedig már... Ez tipikusan egy olyan dolog, ahol az USAF-nak inkább az UCAV-ok felé kéne elmozdulni. Számomra teljes agybaj, hogy az US NAVY a küszöbön állt az UCLASS-al, majd egy tollvonással visszatáncolt, és légi utántöltő robotot csinált belőle...

Ez nekem új. Miről van szó?