-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Már elnézést de a Vietnam példát nem én találtam ki hanem pont az általad linkelt cikk hozta fel! (lehet hogy el kéne olvasni?)
Elolvastam, nem neked szólt a komment, általánosságban.
Jelenleg szintén van egy elképzelés arról hogy néz majd ki a jövő légiharca 5. gen gépek között (BVR!!) de ezt a koncepciót még soha senki nem tesztelte élesben.[quote]
Én még senkitől nem olvastam, hogy hogyan képzelik el stealth gépek közötti légiharcot fórumot leszámítva. Hivatalos doktrina erről publikus nem hiszem, hogy van.
[quote]Az F-35 kétségtelenül minden téren generációs ugrást jelent a 4. gen gépekhez képest - kivétel a WVR légiharc. Ezen a téren szimplán eléri illetve valamennyire meghaladja az előző generáció teljesítményét.
Aboszlút repteljesímény terén nem, az F-15C jobb nála a 40 éves F100-PW-220-szal is, ami lényegében egy FADEC-es PW -100.
Szerintem a cikkből kiérződő aggodalom jogos. Mi van ha nem jött össze a BVR? A többit már leírtam az előzőekben...
Akkor WVR lesz, ahol az F-35A a DAS + egyebek miatt totálisan jobb SA-val vág neki. A mai vadászgépeknél is gyakorlatialg az van, mint a II. vh idején, a pilóta két szép szeme és amit a radarképből fejben összerak.
Van valami titkos alku hogy egy légifölény vadász nem harcolhat egy többfeladatos vadásszal?
Ez nem alku, de F-35 vadász ellenállás esetén inkább lelép. A Sivatagi Vihar alatt sem volt titkos alku, az ASF gépek töredéke volt F-15 és mégis a cirka 40 db légigyőzelemből (helikopter ne számítsuk ide) kettőt nem F-15 ért el.
http://www.rjlee.org/air/ds-aakill/By%20Weapon/
Az Allied Force alatt is egy F-16 kill volt, a többi F-15. Megoldják doktrinálisan. Legalábbis eddig sikerült.