-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
_rudi #76172 Már elnézést de a Vietnam példát nem én találtam ki hanem pont az általad linkelt cikk hozta fel! (lehet hogy el kéne olvasni?)
Egyébként szerintem félreértitek miért hozta fel a cikk a vietnámi példát.
Szerintem azért emlegeti fel mert a 60-as években volt egy koncepció arról hogy fog kinézni a légiharc Mach 2-re képes gépeknél (BVR!!), aztán a gyakorlatban kiderült hogy a koncepció rossz volt.
Jelenleg szintén van egy elképzelés arról hogy néz majd ki a jövő légiharca 5. gen gépek között (BVR!!) de ezt a koncepciót még soha senki nem tesztelte élesben.
Az is látszik hogy az oroszok továbbra is fontosnak tartják a szuper manőverező képességet.
Az F-35 kétségtelenül minden téren generációs ugrást jelent a 4. gen gépekhez képest - kivétel a WVR légiharc. Ezen a téren szimplán eléri illetve valamennyire meghaladja az előző generáció teljesítményét.
Szerintem a cikkből kiérződő aggodalom jogos. Mi van ha nem jött össze a BVR? A többit már leírtam az előzőekben...
u.i.: egyébként meg mi az hogy "A PAK-FA nem F-35 katagória, olyan telivér ASF, mint az F-22. Azért azzal összevetni sok értelme nincs, mert nem arra a rep teljesítményre méretezték a gépet..."
Van valami titkos alku hogy egy légifölény vadász nem harcolhat egy többfeladatos vadásszal?