-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
_rudi #76166 Én két részre hívnám fel a figyelmet.
1.) Az Energy and Maneuverability fejezetben hosszan taglalja hogy az USAF ugyanolyan helyzetben van mint a 60-as években mikor beszálltak a vietnami háborúba. Abban az időben is az volt a meggyőződés mint most, hogy a manőverező légiharcnak leáldozott, és a BVR harcé a jövő.
Nem így lett. A fejezet végén fel is hívja a figyelmet:
"Technology will continue to improve the ability of the United States to defeat adversaries’ BVR. However, just as soon as it banks on the idea that capability removes the need for high energy and maneuverability, thinking enemies will respond. They will test the Air Force’s mettle with counter tactics and technologies that cause us to endure a fate similar to the one we endured during Vietnam until they can catch up technologically."
A F35 manőverezőképessége jó, de egyáltalán nem generációs ugrás a 4 gen. gépekhez képest.
Ezzel szemben például az F35 generációs társa a PAK-FA kiemelkedően jó manőverezőképességgel bír.
Adott esetben ha az F35 nem tudja a PAK-FA-t BVR-ben felülmúlni, és WVR-re kerül sor, az F-35 komoly bajba kerülhet.
2.) Ebben az összefüggésben hívnám fel a figyelmet a "Cost and Capability " fejezet végén lévő bekezdésre:
"The F-35A and the other fighters may be comparably priced, but the F-35A is a full generation ahead of any other multirole fighter nearing production. Nevertheless, there are valid questions that remain:
•How long will this advantage last, and
•How will the United States counter the threat when hostile nations begin to catch up with this leap in technology?"
Az hogy a 4.gen gépek ellen az F-35 kiemelkedően teljesít szerintem nem újság (az lett volna a szégyen ha nem így van).
Viszont a Kínai és az Orosz 5.gen gépek néhány éven belül szolgálatba állnak (3-8 év?). Egyenlőre szerintem hatalmas kérdőjel hogy ezek ellen milyen taktikával szállhat majd szembe a siker reményében.
Utoljára szerkesztette: _rudi, 2016.08.07. 22:50:31