10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • molnibalage83
    Összelegózva ebből csak a ruha aláöltözet, kesztyű, szemüveg és többi bőven 60k fölé jön ki.

Ráadásul a szemüveg nem jó, mert nem teljesen fedi a szemet, a tömeglék és idegen tárgytól vég valamennyire, de a portól és homoktól semennyire... Ezen felül ebből vagy kettő kell - napszemüveg nyáron, sivatagva, magashegyre - vagy UV-re sötétedő. Nekem a reöplabdás dioptriás UV-re sötétedő sportszemüvegem 190k HUF volt. Csak az UV sötétedés volt lencsénként 35k. Izé... És a törmeléknek az sem áll ellen szerintem, de zártabb, mint a képen levők.

Bakancs sehol. Vagy az nem az egyenruha része? A normális surranók 200-300 USD táján kezdődnek a jenki army shopban. Nekem a komolyabb túra bakancso volt 25k tája. Nyáron is jó, de voltam már benne -10 fokban 4 órát kóborolva bokáig érő hóban. Tartós télire viszont kevés. Tehát ebből is valójában téli/nyári van, ahogy ruhából is.

Egyáltalán a hírben az egyenruha = 1 db készlet / katona vagy van váltása is? Ezen felül a téli + nyári gyakorló külön?
    Egy katonát két évszakba csuka nélkül senki nem öltöztet be 60k-ból tisztességesen, de talán még egy évszakban sem. Legalább bokorugrót. Egy harckocsizó vagy karbantartó esetén persze mások az árak.