10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • ambasa
    Bocsánat, az egész alapkérdés, az volt, hogy a szovjetek miért is tettek ejtőernyőt a helikoptereikbe, ehhez nem tudom hogy jön, hogy 2016-ban miként harcolnak az amerikaiak?

A hadviselés nem csak 1991 és 2016 folyt, hanem már sokkal régebbi és a helikopterek alkalmazása is korábbra datálódik. Ezt a szovjetek a 70-es években dolgozták ki, annak a kornak a szemléletével kell megítélni, és nem a main keresztül. Az USAF és az US Army Vetnámban bevett légi indítású földi célpontok elleni harceszközei közül, mennyi is volt irányított fegyver? Ne ragadj le a mában, ha egy kérdést vizsgálsz, hanem ás le gyökerekig. Azért mert Te valamit tagadsz, attól még nem változik az a tény, hogy valamikor valakik, úgy gondolták, hogy van olyan kérdés, amire ez lehet a megoldás.

Rajtad kívül senki sem a máról beszél, hanem egy lehetőségről, amelyre igen is felkészítették a csapatokat és a hajózókat, még ha ennek a szükségszerűségét nem is érted. És igen is találtak olyan feladatot, vagy harchelyzetet valamilyen okból (mert pl. nem mindenkinek áll rendelkezésére töménytelen mennyiségű irányítható fegyver, vagy mert az irányítatlan rakéták pusztító képessége elégtelen), hogy alkalmazták, alkalmazzák. Nem, nem az amerikaiak, de rajtuk kívül vannak olyan nemzetek, akik nem olyan gazdagok, de valamilyen okból kénytelenek hadat viselni. És akármennyire is vitatod ez is a hadviselés jelene.

Pl. a jenki alkalmazás miben is különbözik a szovjetek afganisztáni általam korábban leírt alkalmazásától? Az hogy a szírek alkalmazzák annak nem lehet az oka, hogy egy ki vannak rá képezve, nincs számottevő légvédelem, kifogytak a többi fegyverből? Ez esetben nem kellene csinálniuk semmit?

Mint, ahogy az előző kommentem végén is írtam, nem állítom, hogy ez jó megoldás, nem állítom, hogy az első bevetések tapasztalatai után is alkalmazták volna a szovjetek, de ettől még létezett, sőt létezik még ha ez nem is fér bele a hadviselésről alkotott képedbe, és a gyakorlat igen is azt mutatja, hogy nem csak én gondolom így.

Mellesleg most sem cáfoltál, hanem az első mondatoddal semmisé tetted a kommentemet, és egyszerűen nem vagy hajlandó tudomásul venni a neked ellentmondó tényeket, adatokat.

TG