-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
De egyébként az európai légierőkkel annyira nem vagyok elégedett. Ha jól tudom németeknek csak F-4 volt légiharcra, angoloknak emellé bejött még a Tornado ADV 85 -ben, de az meg elfogó vadászgép volt, és a MiG-31 -el így összehasonlítva nem nagy dobás. Csapásmérő feladatkörben is nagyjából hasonló képességekkel rendelkeztek, a Tornado kb a Szu-24 nyugati megfelelőjénak tűnik nekem ilyen téren, a Jaguar meg talán a Szu-17 -el van egy súlycsoportban.
Elég rosszul méred össze őket. Először is a Luftwaffe újjáépítése valójában csak az 1960-as években kezdődött meg, és ott is politikai alapon indult a megmérettetés, lásd F-104G esete. Ők ezzel szenvedtek hosszú távon is, ugyanis a "saját" európai vadászgép-programot kergették az 1960-as évektől, ennek az eredménye a Panavia Tornado, aminek a késése miatt a németek az F-4G-t rendszeresítették. Ennek a folyamatnak volt az eredménye az Eurofighter is, mert ne feledjük, hogy a németek az 1980-as évek végére, 90-es évek elejére már saját elfogó vadászgépet szerettek volna (TKF, majd TKF-90 program).
A másik véglet meg ugye a Holland, Belga és Norvég F-16 beszerzések voltak...