10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • F1End
    Azért ehhez nem ártana tudnunk, hogy ott milyen szinten voltak feltöltve ténylegesen ezzekkel a csapatok, mert most leginkább a VSz gyengeségei vannak szemelőtt.

Egyébként úgy látom, hogy a légierő terén csak az amerikaik voltak egyértelműen a szovjetek előtt. Az általános fölény leginkább az F-15 -el és F-16 -al kezdődött, főleg utóbbi tette lehetővé, hogy több szövetséges is tényleg jó eséllyel menjen szembe a VSz légierőkkel.
    De egyébként az európai légierőkkel annyira nem vagyok elégedett. Ha jól tudom németeknek csak F-4 volt légiharcra, angoloknak emellé bejött még a Tornado ADV 85 -ben, de az meg elfogó vadászgép volt, és a MiG-31 -el így összehasonlítva nem nagy dobás. Csapásmérő feladatkörben is nagyjából hasonló képességekkel rendelkeztek, a Tornado kb a Szu-24 nyugati megfelelőjénak tűnik nekem ilyen téren, a Jaguar meg talán a Szu-17 -el van egy súlycsoportban.
    Szóval bár szárazföldön és légvédelem esetében Nyugat-Európa azért tudott alkotni a hidegháború alatt is, légierő terén egyértelműen le volt maradva az amerikaiaktól ők is.