-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nem értem, hogy legalább megfelelő lőszert miért nem adtak...
visszaemlékezés...
Szóval 198x-ben a szabadszállási hk. ezred lőszer raktárosa voltam, így volt némi közöm a T55A-ink lőszer ellátásáshoz. Engedd meg, hogy komplett javadalmazásról írjak, hátha valakit ez is érdekel:
Békeidőszakban a T55A hk. (nem parancsnoki változat) lőszer javadalmazása az alábbiak szerint alakult:
26db repesz-romboló lőszer,
17db űrméretes páncéltörő lőszer,
2.200 db nehéz acélmagvas gpu lőszer (39M, DPSz),
880 db fényjelzős gpu lőszer (39M, T42),
440 db páncéltörő-gyújtó gpu lőszer (39M, B32),
20 db védő kézigránát,
? db 12,7 mm légvédelmi gpu lőszer (értelem szerűen csak a DSK géppuskával felszerelt példányokhoz, páncéltörő-gyújtó és páncéltörő-gyújtó-fényjelző, B32 és BZT)
a személyzet egyéni fegyverzetének javadalmazása (3 db PA-63 pisztoly és 1 db AMD-65 gépkarabély a hozzá való lőszerekkel).
Háborús időszakban a repesz-romboló és az űrméretes páncéltörő lőszer javadalmazás 3-3 darabbal csökkent, helyettük 6db űrméret alatti páncéltörő lőszer került be a kocsikba.
Béke időszakban az űrméret alatti lőszer nemhogy a kocsikban nem volt, hanem még nálam a raktárban sem, azt a hadosztály raktár őrizte. Ennek folyományaként az említett lőszerrel nem is találkoztam. (fő az elővigyázatosság, nehogy valami T-64B-t megcélozzunk vele).