-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nehéz erre egyértelmű választ adni, ahogy ugyanis most olvasgatom az USMC elemzéseket, és két párhuzamos kép kezd kirajzolódni.
Az egyik az, hogy folyamatosan az F-35-ösre építettek, és szemellenzős módon nem voltak hajlandóak 'B' tervet letenni az asztalra, egészen valamikor 2013-ig, amikor mégis csak szembesültek vele, hogy az AV-8B nem fog nyugdíjba menni 2018-ban, és az F/A-18A/B/C/D nem fog nyugdíjba menni 2022-ben. Számomra ez kissé meredeknek tűnik, mert nagyon optimistának kellett lenni már ekkor is, hogy ennyire bízzanak ebben. Azt eddig is tudtam, hogy az USMC egészen embertelen módon ragaszkodik az F-35-öshöz, de ennyire brutális mellényúlást azért talán nem gondoltam volna.
A másik kép az, hogy az USMC eleve azzal számolt, hogy kitolja az F/A-18C/D élettartamát, először 6000-ről 8000 órára (ez esetben 2026-ban menne az utolsó Hornet nyugdíjba a bőrnyakúaknál), majd mikor ez becsődölt, akkor 10000 órára, és így kb. 2030-32 körül mehetne az utolsó Hornet nyugdíjba. Hibát csak ott követtek el, hogy ezt az élettartam-kitolást elszúrták egy kicsit, tovább ültek rajta, mint egészséges lett volna. Egyes fórumos megjegyzések szerint a Boeing szerette volna a Super Hornet felé tolni az USMC-t, és akadályozta az élettartam-kitolást a régi sárkányokon, de nem tudom, ebben van-e ráció.
Olvasnivaló: USMC Aviation Plan 2016
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.06.24. 17:40:06