10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Az AESA előnyeivel - részben - tisztában vagyok, csak nem tudom ez miért / hogyan jó nekik.

Egyszerűen olyan drága az AESA radar, hogy feltehetően anyagi okokból nem fogják az összes gépet felszerelni vele. Ennyi.

A 29-esnél arra értettem hogy mire jó, hogy ez a repszám mennyire sok/kevés?

Kevés, de ha többet repülnek, akkor a sárkányok elhasználódnak, míg lenne pénz a lecserélésükre.

SZA-nál azért érdekel a hatékonyságuk (?), mert az orosz vasakat fikázók mindig azzal jönnek, hogy örökké leszerepeltek a keleti technikák.

Nem igazán volt olyan helyzet, amikor egyenragú körülmények között találkoztak. Talán utoljára a Koreai-háború volt ilyen, ahol az F-86-osok (meg P-51/P-82 Mustangok, F-84 Thunderjetek, B-29-esek, stb.) küzdöttek a MiG-15-ösökkel. Ott pedig a MiG-ek nem voltak sokkal rosszabbak.

Az ezt követő konfliktusokban pedig már érdekesebb dolgok voltak. HPASP már párszor írt az Arab-Izraeli és Vietnami légvédelem eseteiről, ott azért nem kellett félteni a keleti vasakat, ha megfelelően alkalmazták őket. Irak pedig egy rossz vicc sok szempontból.