10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • JanáJ
    Az AESA előnyeivel - részben - tisztában vagyok, csak nem tudom ez miért / hogyan jó nekik. Az első vonalas Falconok között az AESA radarosak lennének a (leg)első vonalasak ()? Mert azt értem, hogy ha van 50 gen 4-es géped és mondjuk 10 gen 5.-ös akkor mire jó ez így, de nem tudom mire jó ugyan ez AESA és nem AESA gépekkel.

A 29-esnél arra értettem hogy mire jó, hogy ez a repszám mennyire sok/kevés? Mert ugye a 16-ok svájci bicskák, a 29-es meg csak egyfeladatos. Igaz melléjük még vannak Szuhoojaik is.

SZA-nál azért érdekel a hatékonyságuk (?), mert az orosz vasakat fikázók mindig azzal jönnek, hogy örökké leszerepeltek a keleti technikák. Az Irak-Irán bulit meg nem ismerem, nem tudom mennyire volt kiegyenlített a két oldal technikája. Ráadásúl az azóta eltelt időben a tech fejlődés miatt már nem lehet, vagy nagyon nehéz mennyiséggel ellensúlyozni a minőséget. Valamint SzA megkapta a kiképzést is a vasak mellé és nem is kötik hátra a sereg kezét (járulékos és saját veszteségek kezelése, elnök választás, média, stb.) Ezek alapján pedig nem domborítnak nagyot úgy, hogy közben minden adott lenne egy gyors sikerhez.