10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    #74887
    Csak néhány dolog, ami nekem feltűnt:

    Az éjszakai harcot teljesen mindennapos dolognak tartották, mivel a korszerű éjjellátó infravörös eszközök szinte nappali mozgási lehetőséget biztosítottak a szövetséges csapatoknak:


    Az éjjellátó rendszerek nagy része, főleg a gyalogság, a könnyű járműveken és helikoptereken használt éjjellátók a fényerősítés elvén működtek, és nem infravörös tartományban dolgoztak.

    Időközben kiderült hogy ez a gép (az F-117A - Cifu) nem láthatatlan, csak lényegesen kisebb a róla visszaverődött radarjel nagysága. Viszont ha EF-111A vagy EA-6B zavaró gépek társaságában repül, akkor bizony képes teljesen eltűnni a képernyőről.


    Nem is tudom hol kezdjem, talán ott, hogy miért is lett volna láthatattlan az F-117A, illetve az, hogy zavarógépekkel képes teljesen eltűnni a képernyőről? He? Ha egy radart egy EF-111A 'megvakít', akkor tök mindegy, milyen gép van "mellette", az se lesz leolvasható a képernyőről helyesen. Továbbá pedig az F-117A akkor lesz látható a radarkijelzőn, ha meglehetősen közel repül hozzá (kellően nagy a visszaverődő jel).

    BGM–109A Tomahawk robotrepülőgép.


    A BGM-109A a TLAM-N nukleáris robbanófejes változat. Olyat biztos nem vetettek be. BGM-109C/D-t igen.

    Más.: Van olyan bekezdés, ahol három-négy felkiáltójeles mondat követi egymást. Ez iszonyatosan zavaró stilisztikailag és az olvasmányosságnak is árt.