-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
fade2black #74678 "Jah, de akkor majd megint jön az kard és pajzs esete, és a következő generáció aktív felületi hűtéssel fog rendelkezni, és csökkentett IR kisugárzással."
Itt konkrétan medium/long SAMra gondoltam ahol én nem tudom elképzelni a fenti hatékony megoldását. Nagyon rövid idő alatt mászik nagyon mgasara és éri el a 3 de inkább több machos sebességet. Irtózatos a hőkibocsátás mire eléri a megfelelő magasságot és sebességet. Nem mellesleg mire felér a kis idő+nagy sebesség miatt már magától a surlódástól is átmelegszik.
Repülőnél se lesz egyszerű hűtöd az vhol máshol jórészt mint hő meg fog jelenni. Vhogy ki kell dobni a hő nagyját a gépből ilyet eddig B2nél volt, illetve elérni, hogy az lehetőleg minnél jobban felfele sugározzon. (B2 felett már nem repül semmi.)
"Pont ez a lopakodás rákfenéje is, hogy amíg nem készül rá mindenki, addig mindent visz"
Najó de ez mindenre igaz...
"Az F-35 / Rafale féle situation awerness pont arról szól, hogy nem te döntesz, hanem a gép. Te beállítod, hogy az ECM/csali/egyébb ellentevékenység be vagy ki legyen kapcsolva, és a többit intézi a gép...."
Azért még F-35/Rafi esetén is nagyon sok mindenben te döntesz. Elfordítod a gépet vagy sem? vagy már autopilot is és a pilóta csak dísz?
"Már a AN/AAQ-24 Nemesis is lézerrel vakítja meg a közeledő IR rávezetésű rakétákat..."
Persze, de USAF szeretne teljesítményben legalább 2dimenzióval nagyobb kisugárzásu lézert rakni B21re. Az nem csak az IRt szedi le, hanem bármi rakétát.