-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Na ja, de izrael saját fejlesztésű Python-3-at adta el. Annyira még Izrael sem hülye, hogy F-22 vagy más technikát adjon el, mert akkor a jenki pénzcsap igen hamar elzáródna.
Lavi -> J-10, ELTA EL/M-2502 AESA radar, sőt, majdnem eladták nekik a Phalcon AW&C rendszert, csak azután táncoltak vissza, hogy az USA a fent említett pénzcsap elzárásával fenyegetőzött.
Egyébként a kétsebességes F-22-őt mai napig nem értem. ... Ellenben akkro még talán ma is lenne F-22 gyártósor és csak át kellene konfigolni jenki változat gyártására.
Hogy teljesen őszinte legyek, én sem értem az F-22A idejekorán való lenyakazását. Ahogy az export tilalmat sem, ha csináltak volna belőle egy butított verziót, egyszerűbb RAM bevonattal, feltehetően belefért volna a biztonsági limitbe.
Az a magyarázat, hogy biztonsági kockázatot jelent, felemásan ítélném meg, hiszen eközben például mind Japán, mind Dél-Korea megkapja a leges-legújabb AEGIS fejlesztéseket, sőt, az SM-3 Block II-őt japánnal közösen fejlesztik, az MK48 ADCAP Mod 7 torpedót pedig az US NAVY és az Ausztrál haditengerészet fejlesztette közösen.
Ettől függetlenül más érv nem hangzik el. Hogy a döntés mögött az F-22 gyártósor minél előbbi bezárása szerepel-e, nem tudom. Anno is írtam, hogy az egész F-22A végjáték erősen arra hajazott, hogy az USAF az F-22A helyett koncentráljon már az F-35A-ra. Amivel csak az a baj, hogy mindkettőt a Lockheed gyártja, tehát ha csak nem az F-35-ös gyártósorok miatt aggódó államok kongresszusi képviselői torpedózták meg, akkor semmi, de sehol se látni semmiféle motívációt...