10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Hadtest-hadosztály méretet néztem be, hamu a fejemre, én ~ 20km-es szélességet néztem.

Egy harckocsi simán képes túlélni egy ekkora fegyver detonációját 4-5 km és sugárvédelme is van, hogy el is távolodhasson ettől a ponttól.

Kb. én is azt mondom, hogy ~3km-en belül már a harckocsi is biztosan kaput, talán 5km-re álló harckocsi (figyelem, ez már 10km-es kör!) még harcképes maradhat.

A baj annyi, hogy egy BMP/BTR szintű harcjármű esetében nincs ABV védelem, szóval ott én ezeket a távokat megdupláznám, tehát 5-6km-en belül a jármű sérül/harcképtelen, a személyzetet pedig a sugárzás fogja harcképtelenné tenni. 10km-re (vagyis az általan feltételezett 20km-es frontot tekintve) már harcképesek maradnak. A baj a háttérlogisztikával van. Az üzemanyag-kiszolgálás, lőszer-kiszolgálás, vontatott lövegek, stb. ponyvás teherautókon, elviekben 3-5km-el a front mögött vannak. Ezeknek annyi.

Innen volt az én gondolatmenetem (a hadtest / hadosztályt viszont lövésem sincs, hogy néztem be... :( )
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.04.18. 11:53:18