-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Sequoyah #72821
"Szoval ha egy hoforras ele teszel egy plusz boritast, akkor ezt az infravoros sugarzas nem veszi figyelembe hanem gond nelkul athatol rajta?.."
Nem, de az is átforrósodik, és az "világít", hiszen fémből van. Nézd meg az adott videó 1:53-nál például."
Nagyon laikuskent gondolkozol errol a kerdeskorrol:
- Sok minden vilagit, mert ki van egve. Szoval nem derul ki hogy a "vilagito" felulet 100 fokos, vagy eppen 1000. Mar a felulet egyes boven 100 fok alatti reszei is feheren vilagitanak, a kep mindossze parszor 10 fokos homersekletkulonbsegeket tud megmutatni.
- Sosem lesz olyan forro mint a hajtomu maga amit eltakar, meg akkor sem, ha direkt hovezeto fembol keszult. De mivel kifejezetten elvaras az alacsony IR profil, komolyan ketlem, hogy szandekosan hovezeto anyagbol keszult volna, foleg hogy a konkurensek (YF-23) kifejezetten hoelnyelo csempekkel boritottak a hajtomu megfelelo reszeit.
Nem mondom hogy a szigeteles 100%-os, nade teljesen hatastalan lenne?
1.: Az érzékenysége a videó bal oldalán lévő skálán látható.
Nem tudom mi az a skala, de egyaltalan nem erzekenysegnek tunik. Anelkul mozog a skala, hogy a kep fenyessege valtozna, maskor pedig a kep fenyessege valtozik de a skala mozdulatlan... Plusz leiras sincs ami megmondana hogy mit jelent.
De meg ha az is, nem ertem mi koze ennek a kiegett reszekhez.
2.: Ezt nem teljesen értem, azonos pontról készült képek, a pontos expozíció valóban nem azonos (távolság, napszak), de azért összevetésnek szvsz tökéletes.
Gondolom meg sohasem fotoztal komolyabban, manualis beallitasokkal. Szemmel alig lathato kornyezeti valtozasok eseten is mar teljesen mashogy kell beallitani az expoziciot (fenyero, kontraszt, dinamika stb...). Mindenesetre nekem szemre ugy tunik (bar nem teljes bizonyossaggal), hogy azert azonos szintre huztak a felveteleket, es fix beallitasokkal nagyobb kulonbsegeket latnank, csak a vegeredmeny kozel sem lenne ilyen szep.
3.: Nem mindannyian, az Eurofighter 1:03-nál még csak teljes tolóerővel repül, 1:08-nál kapcsol forszázst.
Nem ertem hogy jon ez a vita lenyegehez. inkabb mar csak kotozkodesnek tunik. De akkor atfogalmazom: "Mindannyian, majdnem mindig utanegetovel repulnek". A mondandon mit sem valtoztat.
Ha van jobb infravörös tartományban készült képed / videód, avagy pontos adatok a hullámhossz/fényesség stb. téren, akkor szívesen venném, ha megosztanád.
Sajnos nincsen nekem se jobb, de az nem valtoztat azon, hogy ez a video bar valoban erdekes, de messzemeno kovetkeztetesekre alkalmatlan. Szemre hasonlo reszek fenyessege meroben elterhet. Mint irtam aki ert valamennyire a fotozashoz az tudja mirol beszelek.
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2016.01.07. 17:15:34