10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • millerius
    A B-52 vadászgép általi lelövését az USA nem szereti elismerni, minden ilyen veszteséget SAM-számlára ír. Ettől függetlenül vadász által bevallottan veszítettek típusonként néhány Intrudert, Skyhawk-ot, Skyraidert, Crusadert, F-101-et és F-102-t, A-3/B66-ot, valamint 23 F-105 Thunderchief-et és 38 F-4 Phantom-ot, darabszámban ez kb. megfelelt az akkori magyar légierő felének! Azért ne felejtsük el, hogy minden külső támogatással együtt ott vietnami (és néhány koreai) pilóták harcoltak az USAF és a NAVY ellen, szóval mintha én kihívtam volna egy boxmeccsre Cassius Clay/Muhammad Alit, és még be is húztam volna neki néhányat!
    Powers U-2 gépének lelövéséről a 30 év titkosítást követően (vagy a "glasznoszty" miatt?) Ivánék a légierő lapjában "bevallották minden bűnüket", a "mellékesen" légvédelmi rakétával lelőtt EGY darab MiG-19 elveszítését is, aminek pilótája Szergej Szafronov még katapultált ugyan, de sérüléseibe belehalt.