-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
1.: De, a Szu-24M/M2 rendelkezik L082 MAK-UL rakéta-közeledés jelző rendszerrel. Hogy kellett volna-e jeleznie? Jó kérdés, elviekben elképzelhető hogy nem jelez, ha az AMRAAM már csak ballisztikai pályán repül kiégett hajtóművel. De ez nagyon nagy indítási távolságot feltételez.
Persze opció az is, hogy a rendszer nem működött vagy ki volt kapcsolva.
2.: Igen. Bár jó felbontású képet nem találtam erről. Viszont mindegyik Szu-24-esen látható.
3.: A legtöbb forrás AIM-120C-t említ, ez C-7-es lehet.
4.: A legmodernebb elérhető eszközök, AIM-120C-7 és AIM-9X-2. Az indító platform a hírek szerint F-16C Block-40TM volt. JHMCS és minden nyalánkság included. Viszont vannak régebbi verziók is, anno AIM-120A és B verziót is szereztek be például.
5.: Tudomásom szerint nem. De nem zárom ki, hogy tévedek. Én nem találtam arra vonatkozó információt, hogy az F-16C Block 30/40/50 gépek akár upgrade után is képesek lennének erre.
6.: Tudomásom szerint nincs, van viszont három vadonatúj AEW&C gépük Boeing 737 alapon, Wedgetail radarral, egy negyedik pedig jövőre érkezik. Szóval a légi rávezetés teljesen reálisnak tűnhet, noha említést nem tettek róla sehol.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.11.26. 17:44:33