-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Arról nincs valami laikusoknak szánt linked, hogy tanpélda szinten hogy telepítünk SAM-eket? Szíria vagy Líbia kapcsán nézegettem, de nem értettem. Pedig ott "nincs" domborzat, a tengerpartra pakoltak, mégsem értem. Nekem már az sem tiszta, hogy ha csak közepes és nagy hatótávolságút kell telepítenem, akkor azt hogy oldom meg. Gondolom nem x km-ként letesznek egyet oszt jól van.
Alapvetően a honi légvédelmet körkörösen vagy sávosan telepítik.
Körkörös volt a Budapest körüli Volhov/Nyeva gyűrű, itt fontos hogy a szomszéd komplexumok védjék egymást, illetve mindegyik elérje Budapestet is.
Sávos légvédelem volt a Cseheknél Prágától nyugatra, ahol határtól-határig É/D irányban települtek az osztályok.
Szintén a sávos légvédelem déli szárnyának tekinthető a Mezőfalvai Sz-200 Vega (SA-5B), északi vége az NDK tengerpartjáig ért.
Szárazföldi csapatok légvédelme támadásban a front mögött, adott sávban lépcsőzetesen biztosítja a csapatokat.
Védelemben vagy a nuki rakétákat biztosítja (lásd Keszthely), vagy a területen diszlokáló csapatokat védi.
(lásd DHDSCS hadsereg/front légvédelmi csapatai a Dunántúlon)