10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #71631

Tudom, hogy volt már a kép de így tán egyszerűbb. :)

Tételezzük fel, hogy a két kép ugyanolyan arányú. A T-90(?, de mindegy nevezzük most annak) tornya nagyjából ismert belülről, a két löveg meg nagyjából ugyanaz. A tetőn van pár era tégla 1-3-5 db. Alaphelyzetben a csőfar kb ott van szerintem ahol az 1 és a 3 darabos era összeér. Kb az 1-db os végéig siklik hátra. Ott a kivetőnyílás is. Ezt a méretet átvetítve a 14-esre tényleg csak a löveg hátsó része (csőfar meg a cső kb a folyadékfék/léghelyretoló hosszáig) van páncélozva, plusz a hátrasikótér ami osztozhat a töltőgéppel töltéskor. A többi része a tornynak már csak kiegészítő cuccok dobozai, minimális vagy semmilyen védelemmel. A torony alatt mi lehet? Lőszer és a töltőgép. De az eddig is ott volt. Magasabb a test is. Qrvasok lőszer lenne? De akkor minek a feltételezett 8-as tároló fent? Mit tömhettek be a torony alá? Mitől lett ekkora ez a jószág? A motor és erőátvitelben nagy változás nincs , legalábbis ami komolyabb méretnövekedést indoklolna, legalábbis ekkorát. Nyilván a vezető mellett el kell férnie még két jakumónak, ettől szélesebb a test. Remélem lassan jönnek majd a szerkezeti rajzok vagy belső fényképek. :) Hüvelytalpat hol dobálja ki? Fent azon a csapóajtón? Ahhoz tán túl nagy.
    Komolyan mondom egy ideje már nem nagyon érdekel a téma, de ha lehetne, képes lennék a disznóvá hizlalt pufi kis testemet felcibálni erre a jószágra és alaposabban megnézném. Qrvasok kérdésem lenne, hogy mit miért és ez miért jó. :D Az új nyuszibusz a Kurvanyec szintén zenész. :D
    Érdekesek ezek az új ruszki cuccok na. :)

Pásztázottas témát nem felejetttem el, majd arra is visszatérek. :)