10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Az különösen érdekes, hogy milyen magas.

Pont a méretei miatt mondják sokan, hogy a torony eleve úgy lett (lehetett) tervezve, hogy elférjen benne a 152mm-es hk.löveg.

Ha az oldalán a dobozokat nem számolom még akkor is olyan széles, hogy - szerintem - összevethető a korai merkavák tornyával.

Ez egy másik rejtélyes dolog, hogy az irányzó optikáját miért rakták a torony oldalára, miért nem rakták a löveg fölé. Bár én erre azt írtam, hogy feltehetően a parancsnok periszkópjának a látóteréből takarna akkor ki. A torony vastagsága egyébként szvsz leginkább a páncélzatnak tudható be. A toronymag kb. másfél méter széles, ebből mondjuk kevesebb, mint egy méter lehet a löveg és a töltőberendezés miatt szükséges, az irányzó optikája mondjuk legyen 30cm, így a két oldalsó páncélzat vastagsága marad.

A toronymag egyébként kb. ez (a piros saját bejelölés):

Hozzá kell tenni, hogy nagyon sokféle fantáziarajz van arról, mi lehet a fedőlemezek alatt. A legszebb, amikor nekiállnak a RussiaStrong vallás követői olyan rajzokat előhozni, ahol a torony bal oldalára odamahinálnak egy 57mm-es gépágyút. Hogy valójában így fog a széria kinézni. Hogy a hüvelykivető a képek tanulsága szerint bal oldalon van, és a gépágyúcső így útban lenne, már mellékes számukra...

Maga a test is mintha magasabb lenne a korább T sorozatnál.

Minden irányban sokkal nagyobb, igazából nem csak a T-72/T-90, de még az Abrams szériánál is...

[/center]