-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kiskorúbézoltán #71600 A torny nélküli megoldás ilyen szempontból nem sok mindent old meg, sőtt a kiegyensúlyozás még problémásabb lesz. A csőfar most is a forgáspont környékén van, nagyon hátratolni nem lehet a hátrasiklás miatt. Troronykoszorún kívül meg nem lehet megoldani a hátrasikást mert a csőnek emelkedési szöge is kell hogy legyen legalább egy 15-20 fok. Mondjuk megoldható ha nagyon kemeeli a csövet a test fölé, de ott meg problémás lesz a töltés és a kellő szilárdság ami megfogja a hátrasikást.
A ruszkik nagyjából ezt választották, kiderül majd, hogy válik be. Nyilván ezt valóban hozzáértő emberek nem kevesen, nem kevés ideig táncolták körbe és piszok jól meg tudták indokolni miért jó ez így ha a hadsereg elfogadta.
Csőből indítani azért jó mert nem kell kölön szerkezet ami a cél felé fordítja a rakettát, aminek amúgy külön töltőgép is kéne vagy korlátozott lesz erősen a tűzkész cuccok száma. Nagyobb sebességgel lehet indítani a rakétát, ami kissé javítaná a legnagyobb hátrányát. Kevésbé árulja el a lövő harckocsi helyét. Persze ezzel szemben ott van a méretek korlátozottsága, a vagy ez van a csőbe töltve vagy az problémája tehát kevésbé rugalmas mint a külön indító, nyilván bonyolítja a löveget és a töltőgépet. Stbstb... Van pro és kontra. Ha nagyon belemerülnénk nem kizárt, hogy oda jutnánk, hogy jobb a külön indító. Nekem a csöves jutott eszembe hirtelen ezért írtam azt. :)
Az 52-es löveggel szerelt 14-esről még nem hallottam /láttam képet, meglátjuk. Persze ha van valamid elő vele. :)