10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Így néznek ki:

Bal szélen a HESH, középen a füst, jobb oldalon a levállóköppenyes űrméret alatti pct. lövedék, a középső és a bal oldali között a hozzájuk való hajítótöltet zsákja, jobb oldalon az APDS lövedék hajítótöltet zsákja. Alul középen a gyutacsként működő patron.

A HEAP a HESH lőszer amerikai megnevezése, ugyanaz a kettő, nem tudom miért írtam HEAP-ot.

A Chieftain / Chally-1 és az L11 esetében az, amit mond, miszerint a lövés után egyből tolhatja be a lövedéket, igen, csak az APDS / APFSDS esetében működik. A lap loading tudomásom szerint csak az APDS / APFSDS esetében működik, a HESH esetében nem volt célszerű / engedélyezett. De itt gyakorlatilag arról beszélünk, hogy a lövés után egyből tolod bele a malacot, vagy vársz egy-két másodpercet.

Az elégő falúaknál a lap loadinggal vigyázni kellett, de mivel amire a hajítótöltet került sorra, azért általában már lehűlt annyira a töltényűr, hogy ez ne okozzon problémát. Ettől függetlenül én úgy tudom, hogy a Chally és a Chally-2 esetében a lap loadingot már tiltották.

Chally-2 lőszerek

A Chally 2 álló helyzetben, gyakorlatokon eléri a 10 lövés / perc tűzgyorsaságot, de mozgás közben, esetleg terepen haladó harckocsitól ezt botorság elvárni, ezért mondom, hogy az ilyen RoF bajnokságokat és vitákat érdemes elkerülni - nem túl életszerű...

A T-54/55 és a T-62 esetében az egybeszerelt lőszer kézzel való töltése okozta a tűzgyorsaság problémáját. Egyszerűen macerás volt a lőszereket a töltényűrbe manőverezni, különösen, ha elfogytak a torony oldalán/hátulján és a küzdőtér alján lévő lőszerek, és a töltőkezelőnek már a távolabbi lőszereket kellett a kezébe varázsolnia.

Kép, amelyen látszik mekkora is a 100mm-es egybeszerelt lőszer...

És az, hogy helyezkedtek el egy T-55-ös belsejében...

Itt pedig egy videó egy T-62-esről harc közben, látható a töltési folyamat is.
    Az AAPM itt már eléri a 15-öt. Legalább. :)

Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.10.22. 17:36:04