-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Drónoknál ha lebegésről van szó, akkor valószínűleg egy quadcopterről beszélünk, ott pedig mindjárt előjön az, hogy mennyi időt tud a levegőben tölteni és milyen időjárási viszonyok között. Mindenesetre korlátozott lenne a bevethetősége és szoros együttműködést igényelne a hk. parancsnokkal de szerintem is külön egység kellene, hogy irányítsa mert városi környezetben autonóm módon való repülés kivitelezhetetlen lenne radar és lidar nélkül, ami szintén növeli a tömeget és méretet és csökkenti a repülési időt.
Rossz összehasonlítás tudom a civil eszközöket összehasonlítani egy katonaival de most a legnépszerűbb civil gyártó olyan 20 perc repülésnél jár. Kamera stabilizálva, GPS, Videó jel olyan ~1km-re HD-ban. Viszonylag kis méret kb. emberi fej nagyságú célpont.
Katonai verzió nem tudom mit tudhat, gondolom sokszorosát de vegyük azt hozzá, hogy egy bizonyos lapátméret alá nem mehetnek ha erősebb szélben is akarnak repülni.