-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
ambasa #71327 Én továbbra is azt vallom, hogy a magyar állam kötelessége a lehető legjobb fegyverzettel harcba küldeni a fiait. A MiG-21 bármilyen felújítás és modernizáció mellett szerintem nem az. Neked talán más a véleményed? Nem igazán mérvadó számomra ha a horvátok ezt másként látják, és ők megelégednek azzal a gépeik évi 100 óra alatt repülnek és néhány utasszállító terelgetésén kívül semmi másra nem jók.
Most szarkasztikus leszek, de akkor már vegyünk Pilátust, annak a repórája még kevesebb. Mindketten tudjuk, hogy a Gripen magas üzemköltségének jelentős része nem a gép valós költségei, hanem a lízingszerződés adja. Ez a mi bajunk, és tudom, hogy ez a vesszőparipád, de ebből nem lehet a svéd gép valós költségeit ténylegesen megítélni.
Mellesleg nem igazán értem a ragaszkodásod a MiG-hez, amikor minden más kérdésben mindenki mást leszólsz, ha egy gép képességeit nem a legmodernebb amerikai gépekhez méri lásd nem is olyan régen a CAS képesség definiálása. Nézd az orosz a Bison tervnél bátran leírhatja, hogy ha ezt megveszed akkor 40 év és 4000 repült óra, (vagyis évi 100 óra). Ma egy modern nyugati gép egy évben mennyit is repül? Mennyit is kellene egy magyar vadászpilótának repülnie, hogy megfelelő képzettséggel rendelkezzen? Vajon az ideális 1,5 pilóta/gép mellett, milyen kiképzettségi fokot is érhetnének el a csupán csak egyfeladatos magyar hajózók, ha modernizált MiG-en repülnének? Mennyi munkaóra kellene fordítani egy repült órára egy korszerű géphez viszonyítva, egy elavult belső rendszerekkel rendelkező gép esetén? Mekkora hadrafoghatósági mutatóval rendelkezhetne a MiG, mondjuk a Gripenhez képest, vagyis mennyivel többet is kellene rendszerbe tartani belőle és ehhez mennyivel több emberre lenne szükség?
És még egyszer, én biztosan nem küldenék harcba egyetlenegy magyar katonát sem olyan fegyverrel, amelynek az a legfőbb előnye hogy olcsó az üzemben tartása. Te igen?
TG