-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
ambasa #71289 Miből gondolod (és ezzel nem vagy egyedül) hogy a NATO csak a két szép szemünkért átveszi a magyar légtér védelmét, mert mi nem akarunk rá költeni? Miből gondolod látva az utóbbi évek légihadjáratait, hogy van rá szabad kapacitása? Tudomásul kellene venni, hogy mi önként csatlakoztunk egy szövetséghez, amelyben vannak kötelességeink, pl. a légterünk védelme. Akiknél ezt átválaltuk azok közül a legnagyobb lélekszáma is harmada Hazáénknak, de inkább ötöde, vagy annál kisebb.
Azért a MiG-gekkel kapcsolatban nem kellene kiforgatni a szavaimat, ilyeneket nem állítottam, de a mai ismereteink szerint, szerintem jobban jártunk műszakilag azzal, hogy típust váltottunk. Az hogy ez sokba kerül, az nem teljesen a gép hibája (persze egy kis szériás gép mindig többe kerül) hanem jórészt a pénzügyi konstrukcióé. Mellesleg minden tévképzet ellenére, azért mert a MiG-eket az államadósság terhére kaptuk azért azt is ki fizette valamikor valaki.
A MiG-29-esekkel kapcsolatban, meg ott az internet, nem hiszem hogy olyan nehéz kideríteni, hogy hány gépet állítottak rendszerbe az adott országok és ebből ma mennyi van ténylegesen szolgálatban. Amire céloztam, bár azóta javult a helyzet mert már 254 MiG-29-es van szolgálatban az Orosz Légierőben. Az hogy ebből mennyi repülőképes ténylegesen az megint más kérdés.
TG