10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • ambasa
    Igen a tajo-kat benéztem.

Azért én nem érzem alternatívának egy 50 éves repülőgép modernizációját ahol egyre kevesebb az egyre jobban fogyó alkatrész, pl hmű, egy korszerű új gép megvásárlásával. Az egyik egy 10, legfeljebb 20 éves megoldás, míg a másik 40-50-éves. Azért a C-17-es által szállítható tömeg több, mint 25%-kal több a legjobb Il-76-osé, arról meg ne is beszéljünk, hogy mennyi egy nyugati és keleti repülőgép karbantartás igénye. Meg merem kockáztatni, hogy feleannyi C-17 elég ugyanannak az állandó szállítókapacitás fenntartáshoz, mint amennyi Il-76-os kell ugyan ehhez.

Én azért nem mosolyognák az indiai tábornok kijelentésén, szerintem még mindig messze az a nap, hogy az indiaiak amerikai vadászgépet rendszeresítenek, pont az pakisztáni példa miatt, az sem hiszem hogy jó pont, hogy az amik válogatnak aközött, hogy kinek adják oda az AMRAAM-ot lásd Irak (annak akik nem tudni magyar Iraq). Az AMRAAM nélkül meg lássuk be már van alternatívája az amerikai gépeknek, legalább is technológiailag.

TG