10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • ambasa
    Cifu!

azért ez sokkal összetettebb. Az indiai fegyveres erők soha sem támaszkodtak kizárólag csak a szovjetekre/oroszokra. Mindig több lábon álltak. A szovjet gépek mellett mindig voltak európai típusok is. A MiG-27-es mellé Jaguar, A MiG-29 mellé Mirage 2000, stb, a szárazföldieknél sem volt ez másként, hiszen volt Vickers Mk.1 Vijayanta néven, anno vettek nem kis botrány közepette svéd FH77 tarackokat és ahogy látom amerikai M777-eseket is.

Emlékeik szerint továbbra is jelentős orosz import van MiG-29K, Mi-171, tengeralattjárók, ami miatt az oroszok nem panaszkodhatnak. Ugyanakkor lássuk be, van az oroszoknak olyan gépe, amely összevethető a C-17-esei, vagy a P-8-al? Az Apache beszerzés egy kivétel, de a több lábon állás elvét erősíti. Ugyanakkor szerintem, minden jó tapasztalata ellenére is óvatos lesz az amerikai fegyverimporttal kapcsolatban, és szerintem leginkább másodvonalbeli fegyverek beszerzése várható, mivel a pakisztáni F-16-osok esete intő példa számukra.

És egy megjegyzés, ami nem cáfolja a megállapításodat, de azért mert India nem másolja le a Szuhojokat, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem tudja (persze jelentheti azt is), mint Kína, hanem azt is, hogy betartja a törvényeket és az erkölcsi szabályokat. Tudod, azért mert nem csábítom el a szomszéd feleségét, az lehet azért is, mert nem tetszik, nem tudom, vagy azért is mert tisztességes vagyok...

TG