-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Én ma reggel akkor nevettem fel, amikor megláttam, hogy a BAe elvitte az XM8 / Thunderboltot az AESA2015-re.
Ugyebár ez az a légi szállító könnyű harckocsi, amit még 1980-ban elkezdtek kifejleszteni az M551 Sheridan leváltására. Az 1990-es évek közepére el is készült, még ha nagyon nehezen is (a tömeglimit miatt titániumból készült a torony, és a többi), az US ARMY elégedett volt vele, már a megrendelés is össze volt állítva 800 példányra (főleg a 82nd Airborne részére). Aztán lelőtték az egészet a költségek miatt, és inkább TOW-al ellátott HMMWV-t vettek helyette. A gyártó cég csinált a 2000-es években egy 120mm-es löveggel felszerelt változatot, ez a Thunderbolt. A hadsereg viszont a Stryker AGS-t rendszeresítette, majd két éve rájött, hogy az mégse jó.
Tavaly jött egy politikai agymenés, hogy a 82nd Airborne-nak kellene dedikált páncéltörő képesség. Rögtön elő is jött a reakció, hogy húsz éve itt van a megoldás az AGS / Thunderbolt képében, de a költségvetésben nem találtak neki pénzt mégse...
Ezek után jött ez a hír...
Hát nem tudom. Valahogy azt sem tudom, hogy sírjak vagy nevessek...